torstaina, toukokuuta 31, 2007

Auringo yllämme.

Olin aikaiseen liikehtimässä jo tulevaa auringonnousua varten.Ennen aamukuutta olin jo heräämässä uuteen auringoiseen päivään , joka tapahtui hiukan väsyneenä ja turhautuneena aikaisin liian.Mutta kamoja oli paljon roudattavana joten lyhyt kävälymatka dösään ja sitä odotellessa ei tuntunut lainkaan pahalta.Kumminkin sain roudattua kamat olkapäät jumissa ja iloisin mielin.Aamullakin jo varhain ihmisiä liikkui duuniin ja kukin mihinkin.

Sitenkin nääskin en ollut varma täysin kaikesta , mutta kaikki selvisi.
Pääsinkin hyvinkin himaan kamojen kanssa ja tunne oli kovinkin iloinen.
Kaikenlaista sai kannettua messissä ja kaikki on jo paikoillaan.
Siivoilin tänäänkin ja järjestelin.Laittelin kaikenlaisia mystisiä keltaisia juttuja paikoilleen suihkuverhon kukkaisenkin laitoin.
Tahdon sisustella kaikki paikoilleen , kun usein käy niin että asiat ei mene paikoilleen ja kaikkeen kestää aikaa.Nyt tavarat palautuvat paikoilleen tekemään himasta entistä mukavemman luolaisan! Tuntuu , että kuinka suuri pienilläkin tavaroilla ja asioilla on tekemään tilasta mukavempaa.Kukkaisia ja muita kivoja kuoseja (:
Ovet ovat auki täällä jatkuvaan on niin mukavan raikas kesätuuli ilma ja lämmintä,ystävät eksykääpäs silloin kun itsekin himassa olen!

Mutta siten suuntailinkin ihmis ystäviäni tapaamaan.Se oli niin mukavaa , kuinka lämmintä olikaan ja voikaan olla! Hengailinpas Saaran kanssa ja hänen muuttomainikeistaankin keskusteluja syntyi.Hänen ystävänsä liittyi myöskin mainikeihin kadulla kulkiessaan.
Marjokin oli mainikeissa Tiiasta puhumattakaan.Muitakin neitejä nääskin!
Koko päivä meni istuessa auringon lämmössä ihmisten kanssa nauttien jäätelöstä ja lämmöstä ja patongeista! ILoista.
IHmiset vapautuvat laitoksistaan ja koittaa aika loman ja vapauden.
Oli aivan loistokasta.Kuviakin tuli otettua , mutta niitä hetkeä myöhemmin piuhan kautta koneelle ja siten liikutellen ,muttei vielä lainkaan.

Suunnitelmia tässä liikkumisia taaskin.
Lauantaina ystävät monet valmistuvat laitoksistaan enemmän tai vähemmän monien erilaisten kokemusten kautta löytäneet itselleen mielenkiintoisen suunnan.Mutta olen kovinkin iloinen heidän jokaisen puolestaan.Osa saakin hattutyllylleen uuden lakkisen,vaikkei se ole samanlainen kuin vaahteramäen Eemelillä mutta siltikin ansainnut kukin sen.Kokkitaidoistaan puhumattakaan tai keramiikan käsittelyistä.
Aivan loistavaa! Toivoisi juuri , että ihmiset löytää tavan ja suuntauksen mitä kautta voi itseään toteuttaa ammatillisessa maailmassa ja tässä yhteiskunnassa työelämän kautta , vaikka työelämä onkin usein aivan kurinalaista , kuin itsensä toteuttaminen on hyvinkin vapauttavaa.
Mutta kukin löytää omansa ja oivaltaa aikaanaan.

Lauantaina siis kemuiluja , muttei kaikkiin kyllä mitenkään pääse.
SIksi olenkin ihmisiä pihmisiä sanonut tulkaapas käymään ja kemuillaan.
Sillä moneen paikkaan ei vaan voi revetä yksi ihminen yhden päivän sisällä.
Parempi ajallaaan,ajallaaan.
Huomenna alkaa virallisesti tämä henkilökohtainen vapaus kesäksi,laitoksestakin.
Sinne siis voisikin saapua katsomaan tilanteen ja hengaamaan sen hetken.
Ei erikoisempia.

Myöskin pikinikkejä tiedossa ja kemuiluja.
Auringoja ja muuta mukavuutta.
Mökki kutsuu myöskin ja ville kissa.

Tasapaino on tapa kaunein ja tuottoisin.
Sen löytäessään sielu lepäilee letkeästi riippukeinuen auringovalossa,sitä tänään koin.

auringo laskenut ilmeiseen jo.
mutta kovinkin se nousee aikaisin.
Huomenna on kaunis päivä tiedossa varmastikin.
Oij lämmin saa ihmiset ilostumaan.


taccars ystäväiset auringoiset ihmiset ajastanne(:

auringoa ja iloja suuria ja pienistä iloista kumpuaa suuret kokonaisuudet!

sunnuntaina, toukokuuta 27, 2007

Iltapäivän aamunkoitto.

Auringo alkaa useinkin nousemaan kovinkin aikaisin.Aamuneljän aika on jo kovinkin valoisaa.
Nukkumiset tuntuu huvittavalta niin valoisaan aikaan,alkaa useinkin miettimään miten helposti mahdollisesti unirytmit sekoaa.

Suomen kesä on aikas mystisen lyhyt lopultakin,mutta ehkä nyt näinä ainakan ja jatkossakin entistäkin lämpimämpiä ilmastonmuutoksen vuoksi.Saamme odotella siis lämpöä ja usein ihmiset harrastavat lomailu toimintoja laitoksista kesä ja heinäkuun ajan.Tai ottavat lomia kyseisille kuukausille.Paljon tapahtuu silloin kaikenlaista kehittävää toimintaa ja ihmiset liikkuvat.Mutta siten , kun tuleekin syksy kaikki alkaa pikkuhiljaa salakavalasti kuihtumaan ja valmistautumaan kaamokseen pitkään.

Usein tulee miettineeksi mitenkä kesät ihmiset kestää ja mitä puuhailevat.
Miksei kesäduuneja voisi tehdä vaikka talven pimeinä iltoina? Ja ihmiset voisivat nauttia pohjolan lyhyestä aktiviisesta kesästä.Tuntuu mystiseltä , kun pohtii vaihtoehtoja.
Jotkin ihmiset tekevät duuneja koko kesän tinkien vapaudestaan ovat pallo jalassa hyvinkin usein pakosta turvaten toimeentulonsa kesän aikana tai vastaavasti jonkin muun syyn vuoksi.Osa ei voi lainkaan ymmärtää miten kesäajan voisi kuluttaa tekemällä duuneja,he taas ahdistuvat.Osa ahdistuu ajattelemalla ettei duunia ole tai jos sitä tulisikaan se kovinkin kahlitsisi,ehkä itse kuulun tuohon jälkimmäiseen.

Yhteiskunta tuntuu kesäajan hyvinkin tukevan laitoksellisissa kirjoilla olevia ihmisiä joiden status tässä yhteiskunnassa on opiskelija.Tukimuotoja ei yksinkertaisesti maksella opintotukisia ellei ole jonkinlaisia opintoja kesäaikana tai vastaavanlaisia harjotteluja.Kummallista kumminkin ,kuinka täällä sijoitetaan koulutukseen ja yhteiskunnan tulevaisuuteen.Yliopistoissa käydään jo vilkasta keskustelua yliopistojen rahoituksesta,ammattikorkeakouluissa monissa on siirrytty entistä enemmän etäopetukseen,mutta tässähän alkaakin huomaamaan että enemmän määrä on tärkeämpää , kuin taso.Tuonee varmasti päänvaivaa monille eri toimialueiden vaikuttajille jatkossa tälläinen toiminta.

Mutta lähinnä aloin miettimään sitä , että miten tämä syystemimme rangaisee ihmisiä,jotka eivät ole tuotteilijoita? On kohtuuntonta,että sosiaaliturva toimii niinkin nihkeästi , että sosiaaliturvan ulkopuolelle jää helposti pelkän byrokraattisen sodan vuoksi paljon ihmisiä,joiden omat resurssit ei yksinkertaisesti riitä käymään paperisotaa.Kummallista miten voidaan asettaa ihminen sellaisessa asemassa ajamaan omia oikeuksiaan , jossa hän on jo heikkoilla omien asioidensa vuoksi.Eläkeläiset tulevat heti ensimmäisenä mieleeni ja herääkin usein kysymys minkä vuoksi ihmiset eivät voisi saada ihmisten kesken inhimillistä kohtelua?
Ajatus siitä , että pitäisi tuottaa ja mahdollisemman vähän kuluttaa yhteiskunnan palveluja,jotta jäätäisiin voiton puolelle,ei ole edes realistista.Siltikin näinkin epärealistisen naurettava ajatus ohjaa täälläkin yli viiden miljoonan ihmisen elämää.Hyvinkin mautonta.

Porvarihallitukseltamme on oikeastaankin hyvinkin turhaa odottaa minkäänlaisia inhimillisiä osoituksia inhimillisyydestä taikka sen soveltamisesta ihmisten elämään.Kysymykset pyörivät lähinnä leikkausten ympärille,miten murentaa lisää pikkuhiljaa pienin liikkein hyvinvointiyhteiskunnan rippeitä ja riistää ihmisiltä? Alasajonaikoja.
Suurin hyöty menee pinen yhteisön hyödyksi , kun taas suurinosa ihmisistä kärsii.Kumminkaan moniakaan hyvin monenlaisia päätöksiä , jotka entisestään huonontavat opiskelijoiden,työttömien,lapsiperheiden ja vastaavanlaisessa yhteiskunnallisessa asemassa olevien asemasta koskevia oikeuksia ja etuja on helppo murentaa,kun ei ajattele heistä ihmisinä.On helppo tehdä päätöksiä toisten ihmisten elämästä ja heidän tulevaisuutta koskevista asioista , kun ei tiedä tapauksia , eikä tarvitse alkaa miettiä inhimillisesti.On helpompi miettiä vain budjetin ehdoilla miten kapitalistisesti pitkälle kehittyneessä valtiossa voisi ajatella edes inhimillisesti ?

Mystinen valtio.
Mystisen suuri hehkustus sosiaaliturvasta maailmalla.
Mystinen byrokratia , joka viiltää ihmisiltä energioita ja polkee ihmisten oikeuksia ja etuuksia.
Mystinen valtio,joka pysyy vielä näinkin hauraalla pohjalla kasassa.

torstaina, toukokuuta 24, 2007

Auringo.

Olen minä tälläinen persoonallisuustestisen perusteella:


Olet mieleltäsi avoin, sinulla on mielikuvitusta, olet huolehtiva ja ulospäin suuntautunut. Ihmistyyppisi nauttii elämän suuren näytelmän seuraamisesta, ja pohtii mielellään ihmisten motiiveja ja tarkoituksia. Kaltaisellesi ihmiselle mikään asia elämässä ei ole merkityksetön. Siksi toisten ihmisten mielestä saatat toisinaan olla liian varuillasi, herkkä tai epäluuloinen. Olet valloittava, karismaattinen ja nerokas supliikki-ihminen. Olet lahjakas moniosaaja, ja voitkin menestyä useilla alueilla elämässäsi. Sinua stressaavat ammatit, joissa on selvät säännöt ja toimintaohjeet ”tee tämä tällä tavalla.” tai joissa vaaditaan logiikkaa, faktoja ja yksityiskohtia. Ihmistyyppisi ei jaksa keskittyä kauaa samaan asiaan, ja monet mielenkiinnon kohteet saattavatkin vahingoittaa menestystäsi pitkäjänteisyyttä vaativassa työssä. Parhaiten sinulle soveltuvat ammatit, joissa voit aloittaa projekteja ja sitten innostaa toisia saattamaan ne päätökseen.


Auringonpäivä alkoi mainiosti heräillen aamuun uuteen mahdollisuuteen.
Tuntui hyvinkin mainiolta olla osana mukana taas tässä maailmassa tänäänkin.
Mystistä seurata tapahtuu ja pysyä kärryillä.Aamulla lueskelin uutta voimaa , joka sai monenkinlaisia miettimyksiä päässäni aikaiseksi , joita tässä koko päivän olen työstänyt enemmän tai vähemmän pyrkimällä jonkinasteisiin ratkaisuihin.

Liikkumisen miettimisen ja sen kannattavuuden aloitin dösäkortittomana parin päivän myöhästyttyä latauksesta,josta ei missään informoitukaan tai tieto ei koskaan saavuttanut minua tai en ollut vastaanottavainen,mutta dösäkorttittomana siis valkeni julkisenlikenteen kannattavuus ja hyödyllisyys.Millainen politiikka ilmastonmuutosta hidastaessa onkaan?

Panokseni laitoin peliin 2,70€ pystyin osallistumaan tähän huvitteluun ja iloitteluun.
Dösä oli hyvinkin normaalinen , eikä mitenkään poikkeava siitäkään ajasta , kun dösäkortilla matkailen.Eli ei mitään eroa dösänvarustuksen suhteen.Mietin miten ihmeessä tällä tavoin ajamme ilmastonmuutoksen hidastamista?
Julkiset nousee koko ajan ja ihmiset siirtyy järkeilemään yksityisautoilun puoleen hyvinkin monenlaisten syiden pohjalta.Itse kannatan julkista liikennettä ja sitäkin kohtuudella pyrin käyttämään,mieluiten jalkaisin tai pyörällä rullaillen.
Aikatauluja voisi ajoitella eri tavoin toimivimmiksi paikkakuntakohtaisesti ja näin ihmisetkin varmaan jopa harkinta asteelle pääsisivät julkisenliikenteen käyttämisessä ja lippujen hintoja voisi alkaa pudotella kohtuullisesti kulutukseen suhteen ja ottaen huomioon opiskelijat,eläkeläiset,työttömät,perheelliset ja liikuntarajoitteiset entistä enemmän.
Mutta monissakaan asioissa kierossa byrokratian pitkälle kehittyneessä valtiossamme ei tulla ajatelleeksi asioissa pitkäkantoisestikaan tai sellaisen vaikutelman saa katsoessaan jo yksinkertaisia pieniäkin asioita.

Järki maksaa ja paljon sen käyttämisestä puhumattakaan.
Kiellettyä ainetta.

Ystävien kanssa on silti aina suuri ilo viettää aikaa , vaikka maksoi perille pääseminen mitä maksoi.Mutta auringo paisteli kovinkin tyylikäästi ja kesän tunnelmat olivat käsinkosketeltavia.
Kesänmerkkejä bongaillessa huomasi ihmisien istuvan omissa maininkeissaan enemmän tai vähemmän,pitkillä päiväunilla olleita ihmisiä talven nukkuneita valtion hotelleissa ja kesän tullessa palaten alkon kautta penkeille,ihmisiä kahvikuppiensa äärellä nauttimassa kahvia kaukaa tuotua ja maksaen siitä hyvää hintaa,tupakansavun leijuessa raikkaassa kesätuulessa voi aistia ne puut , jotka kaatuvat tupakkateollisuuden vuoksi,iloiset lapset pomppimassa pomppulinnassaan rakennellen samalla pilvilinnoja mielissään ja jäätelöä safkaavia ihmissieluja.Kaikkia yhdistää todennäköisesti kesätunnelman tuova ilo ja auringo virkistää mieliä.Niin erilaisin tavoin ihmiset viettävät aikaansa ja niin erilaisia tunnelmia he tuntevat.

Istuimme jäätelö syöden.Keskustelutkin soljuivat kovinkin painokkaasti.
Ne patongit ovat kovinkin hyvin maukkaita.Vedestä puhumattakaan.

Toivoisi , että ihmiset antaisivat mahdollisuuden kullekin ihmiselle ja jokainenhan on aivan ainutlaatuinen yksilö maailmassa pienen suuressa sellaisessa.Ihmiset raivaavat polkujaan tänne,toisilla se käy paljon raskaammin , kuin toisilla ei pohjamudissa käy pää.Osa katoaa sivuraiteille ja sitä kautta jää etsimään sitä tarkoituksellisuutta elämäänsä,muttei se tee ihmisestä yhtään huonompaa.Uniikkeja ovat ihmisyksilöt.

olisinpas voinut toivoa , että kamera olisi eksynyt mukaani himasta.
Olisin ikuistanut siihen ihmisiä ja tilanteita , jotka eivät palaa , mutta ovat muistissa.
Toivoisi vain , että ihmisten keskuudessa ihmiset ovat inhimillisiä ja solidaarisia.
Sillä lopultakin maailma on yksi.Sitä asuttaa monta osaa ja monia ihmisiä,muttei täällä ole rajoja,kun katsomme avaruudesta.Ihmiset ovat luoneet rajat ja lait.
Usein ne tuottavat sitä toivotun hyvän sijasta jotakin epäarvoista epäoikeudenmukaisuutta monin eri lieveilmiöin.Siksi onkin tärkeää pitää silmänsä auki ja käyttää omaa aivotoimintaa, vaikka se maksaakin.