torstaina, toukokuuta 24, 2007

Auringo.

Olen minä tälläinen persoonallisuustestisen perusteella:


Olet mieleltäsi avoin, sinulla on mielikuvitusta, olet huolehtiva ja ulospäin suuntautunut. Ihmistyyppisi nauttii elämän suuren näytelmän seuraamisesta, ja pohtii mielellään ihmisten motiiveja ja tarkoituksia. Kaltaisellesi ihmiselle mikään asia elämässä ei ole merkityksetön. Siksi toisten ihmisten mielestä saatat toisinaan olla liian varuillasi, herkkä tai epäluuloinen. Olet valloittava, karismaattinen ja nerokas supliikki-ihminen. Olet lahjakas moniosaaja, ja voitkin menestyä useilla alueilla elämässäsi. Sinua stressaavat ammatit, joissa on selvät säännöt ja toimintaohjeet ”tee tämä tällä tavalla.” tai joissa vaaditaan logiikkaa, faktoja ja yksityiskohtia. Ihmistyyppisi ei jaksa keskittyä kauaa samaan asiaan, ja monet mielenkiinnon kohteet saattavatkin vahingoittaa menestystäsi pitkäjänteisyyttä vaativassa työssä. Parhaiten sinulle soveltuvat ammatit, joissa voit aloittaa projekteja ja sitten innostaa toisia saattamaan ne päätökseen.


Auringonpäivä alkoi mainiosti heräillen aamuun uuteen mahdollisuuteen.
Tuntui hyvinkin mainiolta olla osana mukana taas tässä maailmassa tänäänkin.
Mystistä seurata tapahtuu ja pysyä kärryillä.Aamulla lueskelin uutta voimaa , joka sai monenkinlaisia miettimyksiä päässäni aikaiseksi , joita tässä koko päivän olen työstänyt enemmän tai vähemmän pyrkimällä jonkinasteisiin ratkaisuihin.

Liikkumisen miettimisen ja sen kannattavuuden aloitin dösäkortittomana parin päivän myöhästyttyä latauksesta,josta ei missään informoitukaan tai tieto ei koskaan saavuttanut minua tai en ollut vastaanottavainen,mutta dösäkorttittomana siis valkeni julkisenlikenteen kannattavuus ja hyödyllisyys.Millainen politiikka ilmastonmuutosta hidastaessa onkaan?

Panokseni laitoin peliin 2,70€ pystyin osallistumaan tähän huvitteluun ja iloitteluun.
Dösä oli hyvinkin normaalinen , eikä mitenkään poikkeava siitäkään ajasta , kun dösäkortilla matkailen.Eli ei mitään eroa dösänvarustuksen suhteen.Mietin miten ihmeessä tällä tavoin ajamme ilmastonmuutoksen hidastamista?
Julkiset nousee koko ajan ja ihmiset siirtyy järkeilemään yksityisautoilun puoleen hyvinkin monenlaisten syiden pohjalta.Itse kannatan julkista liikennettä ja sitäkin kohtuudella pyrin käyttämään,mieluiten jalkaisin tai pyörällä rullaillen.
Aikatauluja voisi ajoitella eri tavoin toimivimmiksi paikkakuntakohtaisesti ja näin ihmisetkin varmaan jopa harkinta asteelle pääsisivät julkisenliikenteen käyttämisessä ja lippujen hintoja voisi alkaa pudotella kohtuullisesti kulutukseen suhteen ja ottaen huomioon opiskelijat,eläkeläiset,työttömät,perheelliset ja liikuntarajoitteiset entistä enemmän.
Mutta monissakaan asioissa kierossa byrokratian pitkälle kehittyneessä valtiossamme ei tulla ajatelleeksi asioissa pitkäkantoisestikaan tai sellaisen vaikutelman saa katsoessaan jo yksinkertaisia pieniäkin asioita.

Järki maksaa ja paljon sen käyttämisestä puhumattakaan.
Kiellettyä ainetta.

Ystävien kanssa on silti aina suuri ilo viettää aikaa , vaikka maksoi perille pääseminen mitä maksoi.Mutta auringo paisteli kovinkin tyylikäästi ja kesän tunnelmat olivat käsinkosketeltavia.
Kesänmerkkejä bongaillessa huomasi ihmisien istuvan omissa maininkeissaan enemmän tai vähemmän,pitkillä päiväunilla olleita ihmisiä talven nukkuneita valtion hotelleissa ja kesän tullessa palaten alkon kautta penkeille,ihmisiä kahvikuppiensa äärellä nauttimassa kahvia kaukaa tuotua ja maksaen siitä hyvää hintaa,tupakansavun leijuessa raikkaassa kesätuulessa voi aistia ne puut , jotka kaatuvat tupakkateollisuuden vuoksi,iloiset lapset pomppimassa pomppulinnassaan rakennellen samalla pilvilinnoja mielissään ja jäätelöä safkaavia ihmissieluja.Kaikkia yhdistää todennäköisesti kesätunnelman tuova ilo ja auringo virkistää mieliä.Niin erilaisin tavoin ihmiset viettävät aikaansa ja niin erilaisia tunnelmia he tuntevat.

Istuimme jäätelö syöden.Keskustelutkin soljuivat kovinkin painokkaasti.
Ne patongit ovat kovinkin hyvin maukkaita.Vedestä puhumattakaan.

Toivoisi , että ihmiset antaisivat mahdollisuuden kullekin ihmiselle ja jokainenhan on aivan ainutlaatuinen yksilö maailmassa pienen suuressa sellaisessa.Ihmiset raivaavat polkujaan tänne,toisilla se käy paljon raskaammin , kuin toisilla ei pohjamudissa käy pää.Osa katoaa sivuraiteille ja sitä kautta jää etsimään sitä tarkoituksellisuutta elämäänsä,muttei se tee ihmisestä yhtään huonompaa.Uniikkeja ovat ihmisyksilöt.

olisinpas voinut toivoa , että kamera olisi eksynyt mukaani himasta.
Olisin ikuistanut siihen ihmisiä ja tilanteita , jotka eivät palaa , mutta ovat muistissa.
Toivoisi vain , että ihmisten keskuudessa ihmiset ovat inhimillisiä ja solidaarisia.
Sillä lopultakin maailma on yksi.Sitä asuttaa monta osaa ja monia ihmisiä,muttei täällä ole rajoja,kun katsomme avaruudesta.Ihmiset ovat luoneet rajat ja lait.
Usein ne tuottavat sitä toivotun hyvän sijasta jotakin epäarvoista epäoikeudenmukaisuutta monin eri lieveilmiöin.Siksi onkin tärkeää pitää silmänsä auki ja käyttää omaa aivotoimintaa, vaikka se maksaakin.