keskiviikkona, toukokuuta 07, 2008

Toukokuu kutsuu kesään.

Työväen juhla oli iloa ja auringoa täynnä.
Aivan todella lämmintä oli ja iloista mieltä.

Vapun aattona mietinkin suuresti työväkeä ja niitä jotka ympäri maailma raatavat lapsityövoimana,lapsisotilaiksi alistettuina,orjatyövoima,raatavat elääkseen ja kuolevat raatavuuden kuluttavuuteen,väsyvät nälkiintyen urakkaansa ja kuinka helppoa työnteko voikaan joillekin olla täällä länsimaissa ja vastuullisiin uskottuihin tehtäviin asetetut ihmiset harvoin ottavat kantaakseen vastuunsa tekemisistäään päätöksistä ,jotka koskettavat paljolti monia ihmisiä,kuten hyvänä esimerkkina monet poliittiset vaikuttajat Arkadianmäellä.Työväen juhlinta ja työväen oikeuksien puolesta täällä nautitaan virallisena vapaapäivänä alkoholin merkeissä ja vastaavissa.Suomessa on kovin vahva perinne työväenjuhlaa juhlia,tietenkin alkoholin kanssa läträämisestä! Kun aikoinaan oli huvittelu juttuja ja hyviä marsseja kultaisina aikoina ja työväen tapahtumia paljon enemmän,2000 luku ei ehkä enää herää tähän menneeseen aikaan.

Myöskin kuviot vaihtuu ja tilanteet elävät.
Huijks että nyt jääkin suurin osa miettimyksistä päänsisälle,sillä neljän tunnen yöunoiset monene päivään ja stadisessa puuhimiset liian myöhiin ,aamuyön kävelyt verottavat.
palaamisiin,.

Mietin todellakin silloin paljon maailman työläisiä,kun itse tein duunia.
Itseäni ympäröo hurja tiskikasa ,joka jatkui ja jatkui loputtomiin,mutta sen sai aina rutiinilla tehtyä,isossa vesilammikkossa seisten liian isoissa kumisaappaissa aivan suuressa essussa ja hanskoissa,kuten teurastajilla.Tuntui kummalta olla kasvissyöjänä tekemässä duunia ,jossa näkee lihatuotannon raadollisuuden ja eläiten silppoamisen,mutta ei pelkästään se vaan kaikkea mitä tuohon duuniin sisälätyikin oli hurjaa.
Hurjia pinoja liikuteltavana isoja muuttolaatikoita lastattuina isoilla eläinperäisillä tuotteilla,hurjan nopeaa siivoamista olisi saatava siis aikaan ,joka on mahdottomuus.
Kuinka kilpailutettua,heräsi monta kertaa miettimys ,miksi ihmeessä tekisin kahden ihmisen duunit väsyttämällä itseni ja unirytmit sekoittaen ja tehden duunia oravanpyörän tavoin kapitalistisessa arvomaailmallisessa yrityksessä en sentään ole robotti vaikka olisi pitänyt osoittaa muuntautumiskykynsä ,noh irtisanouduin.

Vapauttavaa.