keskiviikkona, elokuuta 06, 2008

Elokuu siis vaihtunut.

Totta tosiaan aika mennyt hurjan nopeasti kesä on jo elokuulla.
Ensi viikolla ihmiset jatkavat laitoksissaan opiskellen ja osa yliopistoilee syyskuun alussa.
Hyvin nopeasti kesä alkoi ja kääntynyt nopeasti myös elokuulle,siltikin yllättävän viileä kesä.
Paljon sateita ja tuulista säätilaa,vaikka ennusteltiin intiaanikesää monissa paikoissa alkukesästä,mutta kesä on ollut kaiketi hyvinkin muutoksellista aikaa ainakin omassa tilanteessani ja kesäisellä täällä pohjolassa ihmiset heräävät eloon todellakin elämään.
Usein syksy tuo rutiinit ja paluun arkeen.
Itse olen nauttinut kesästä aika pitkältä lomaillen,vaikka duuniakin olisi voinut ehkä saada jokseenkin,mutta ei niin yksiselitteistä.Olen lähinnä puuhinut mökillä kaikenlaista ja lomaillut.
Ei aina niin ruusuisa budjetti,mutta mielummin näin nauttia suomen kesästä ,kuin käyttää aika huonommin.


Välillä alkanut hyvinkin tuntumaan ,että Turkin suunnilla on erilaiset tilanteet jo aika käsityksen kanssa ja asioilla on eri tavoin tapana soljua.Kun täällä päässä on aivan erilainen käytäntö ajatellen mitenkä asiat l iikkuvat puhumattakaan julkisesta liikenteestä,mutta odotan jo nyt innolla kovinkin millaista siellä onkaan.Monet sanoneet,että jo odottaminen täällä päässä on vasta alkua kaikelle,että siellä vasta asioien hitaus onkin käsinkosketeltavaa.
Oletan sopeutuvani ja tahdon oppia kielen kyllä,vaikka kuulin ettei kaikki vapaaehtoiset ole olleet motivoituneita tai nopeita oppimaan turkkia,mutta tuossa ympäristössä sitä varmasti oppii sillä enkkua ei niin hurjasti sielläpäin puhuta.Ideaa olisi oppia kieli kyllä.

Katselin monia videoita sieltäpäin ja tulevasta duunipaikasta.
Siellä on kivanlainen dösäpäiväkoti myöskin ja siellä lapset puuhivat päiväkodissa kaikenlaista.
Ainakin päiväkodit on kodikkaampia siellä päin ,kuin täällä meilläpäin näin videoista nähtynä,mutta ehkä enemmän myöhemmin tiedän lisää,kun olen siellä.



Olen perus sanastoja ja culturellisia opuksia lueskellut innolla ja varsinkin Turkissa nyt poliittinen tilanne aikas jännittävä.Siellä on pommeja ollut nyt jonkun verran ja kaakkois turkin alueen ongelmat ja halu itsenäistyä taikka tunnustaa alue kurdilaiseksi julkisesti ovat nyt kovassa polttopisteessä turkissa.Kaakkois Turkin kehitystaso on hyvinkin erilaista vastaa kehitysmaatasoa osittain.
Hyvin konservatiivista aluetta ,jossa asenteet on hyvin vanhoolliset äärilaitaa muslimittain.
Hyvin erilainen culture vallitsee kaakkois-Turkissa ,kuin muualla turkissa.
Kurdilainen culture ja hyvin vähän alueella osataan turkkia,suurin osa puhuu kurdia.Myöskin istunnot ,jotka ovat käsitelleet AKP puolueen laillisuutta,jota hallituksen päämiehetkin edustavat ja kuuluvat siihen.USAn suurlähetystöstä oli jotain hässäkkää ,jokin vallankaappaus yritys Istanbulissa.Antalyassa vielä metsäpaloja hiukan,mutta helposti ihmiset tekevät Turkista vaarallisen maan leiman tai elättävät mielikuviaan,sillä usein pienet asiat leimataan suuriksi.Sillä olihan meilläkin jokelassa kouluammuskeluja ja vastaavaa.Suomi on muuttunut vuosien aikana paljon.


Mutta toki Turkin tilanne on erilainen kaikessa suhteessa Suomeen verrattuna,mutten ole mitenkään epäluuloinen viime hetkien tapahtumista ja yhteiskunta on siellä hyvin erilainen kauttaaltaan kuin täällä.


lähden mökille huomenissa puuhimaan tai oikeastaan nään hollanista palanneita ystäviä viikonloppuna.Ja vastaavaa. Kesän iloisia tunnelmia:

Ainon kanssa kalakukkolan torilla.Lapsuuden ystävät kohtasivat.



Sanna Ukraina mietteissään,minä turkki mietteissäni.Facesissa pidimme sadetta hetkittäin ,kun ville brothainen ikuisteli tunnelmia.



Se oli se kaunis kesäpäivän säätila.Saaran ystävä,Saara ja Marjo.Oli hellettä ja jäätelöä.Usein istumme tuolla toripydillä.






Ville veljeisen ikuisteli Facesista sivuprofiilia.



Hannu ystävän kanssa istuskelua ja levyä katsellen.Sain turkkiseen viemiseksi hyvää suomalaista ug musiikkista,kiitos hannun ja hannan.






Faces kemuilijoita.





Jooga työpaja.




Aamulla taisin olla vähän vässykkä.



Ville brothasein.




Sanna ja minä puuhimme mietiskellen.



Ainon kanssa istuimme.


Käpyauto jyväskylästä.





Matilla oli hyvä keikka.




Puutarha karkelot Tommi ystävä Kaisun kanssa ja Jussi oli myös tunnelmissa ,vaikkei häntä näykkään juurikaan.



African tunnelmia Facesista.
ja tulevaa koti aluettani Balikesirista ystäväni ottamia kuvia.



Ystäväni talo sijaitsee ihan rannan luona.



Vuorilta.





Turkin karttaa.Balikesir on ihan vasemmalla vaaleanpunainen alue.

sinne siis suuntaan.

mutta elokuuta.

mui.