lauantaina, kesäkuuta 23, 2007

Alkoholin suurkulutusjuhla juhannus.

Arvelin jo etukäteen , että voi olla juoppojuhla aikas mainio taas.Sillä ihmiset usein seikkailevat umpisukkuluksiin vesillä ja nääskin myöskin hukkuvat usein ja näitä tapoja on monia miten päästä hengestään.Myöskin se , että ei ole kivaa naarailla ihmisiä ,mutta ehkä niillä jotka ovat vedenvarassa on kivaa siten nääs en tiedä.Raumanmerestä olen muutenkin sitä mieltä , että en todellakaan menisi sinne vaikka jokin maksaisi liput sinne ja kaikki,juppifestarit eivät kovinkaan itseäni missään määrin innosta saati se mainnkinen siellä lainkaan,siitä vaan sillä sielläkin oli tapahtunut kuolemantapauksia niin oman kantani siihen koko festariin on negatiivinen.

Tässä Wikipedista selvennystä Juhannuksen historiasta:

``Kirkollisessa kalenterissa juhannuspäivä on kristillinen juhla, Johannes Kastajan päivä, mistä juhlan suomenkielinen nimi tulee. Johannes Kastajalle omistetuista juhlista meillä säilyi uskonpuhdistuksen jälkeen erillisenä pyhäpäivänä vain hänen syntymäpäivänsä eli juhannus 24.kesäkuuta. Juhlaa on vietetty 400-luvun alkupuolelta lähtien. Sen ajankohta perustuu käsitykseen, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Juhlan raamatullinen lähtökohta on Luuk.1: 26, 36. Pelastushistoriallisesti juhannus viittaa seuraavaan jouluun. Nykyään juhannusta vietetään kesäkuun 19.päivää seuraavana lauantaina.
Johanneksen nimi merkitsee "Jumala on armollinen". Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamusta.
Aiemmin vietettiin erikseen myös Johanneksen mestauspäivää.
Kristillisen kulttuurin myötä juhannus on levinnyt ympäri maailmaa, muun muassa Brasiliassa São João (Pyhä Johannes) on valtava karnevaalipäivä.``


Alkoholi on armollinen kyllä,mutta äärimmäisen armoton.


Itse en perusta juoppojuhlista siinä missä juhannus( johannes kastajan jonkinlainen juhla käännetty kirkon juhlaksi oli ennen pakanoiden juhla,kirkot ottavat itselleen näitä juhlia joista tietää vapautta työssäkäyville ja vastaaville) on niin juopollinen juhla missä vaput ja muutkin.Ihmiset suunnittelevat ja kyselevät huolella etukäteen osa vähemmän osa enemmän osa ei lainkaan,mutta silti menee ohi huolella dokaillessa.Mihin ihmeessä ihmiset siten suunnittelee ja muuta,en tiedä. Mutta sellainen juhla , että itsekin alkaa hämmästymään , että kiskotaan kuu taivaalta vai mitä suurta on tapahtumassa.No mutta tässähän vielä on juhannuspäivää vai mikä tämä krapula päiväksi kutsuttu päivä kantaa nimeään kalentereissa.Tosin itselleni ei mikään krapulapäivä lähinnä huvittuvuuksia aiheuttaa.


Ei tullut nähtyä ainuttakaan kokkoa taikka roihuavia taloja,ehkä parempi toisaalta niin.Keskiajallahan poltettiin jopa ihmisiä , niin voi verrata niitä epäinhimillisiä tekoja nykyajan sotapolitiikkaan,sillä sota on aina ihmisyyttä vastaan , eikä siinä voida puhua mistään politiikasta.Lähinnä budjetin ehdoilla käynnissä olevasta robottitaistosta,eikä mistään muusta.Ihmisiä kidutetaan Guantanamossa ja vastaavaa.
Ei näkynyt kokkoja eikä vedenvarassa olevia ihmisiä,mutta paljon keski ikäisiä ihmisiä nautiskelemassa vähemmän sivistyneesti alkoholia kiduksiinsa kuvitellen olevansa kaloja , kun hypähtelivät siten laivaisiin ,jotka risteili saaria ristiinrastiin laivaväylällä juhannuskoivut mukanaan.Ehkä olisivat voineet jättää heidätkin sinne saarelle istumaan hetkeksi taikka en tiedä.No mutta kumminkin niitä laivojen ääniä kuului ja näkyi ja olihan niitä kiva seurata.Sellaiset vanhat höyrylaivat , kun ovat katoamassa ja niitä ollaan kadottamassa ja suomen sääolosuhteissa ei hirveästä tietääkseni höyrylaiva perinnettä talvisin ole risteleilymielessä vaikka se voisikin olla eksoottista.Ihmisjääpuikkoja kuskaillen,bisnes idea.


Ensimmäiset kesän pehmikset tuli safkattua Marian ja Riikan kanssa.
Oli haastavaa saada se jäätelömäärä pysymään siinä vohvelissa ja niin ettei se sulaisi siitä,mutta siitäkin selvisi siten hyvinkin.Kirsikat on hyviä varsinkin tuoreet ja jäätelön jälkeen!
Kävimme katselemassa tunnelmaa myös junttilan uimaranta tunnelmissa ja siellä venyi ja oli ihmisiä.Sellainen näky keski-ikäisiä alkoholisoituneita miehiä hengaa nuorten nuorten neitien kanssa sai hiukan itseni hämmentyneeksi,mutta minulle selvitettiin tilannetta ,että se on aivan normaalia onhan juhannus ja vastaavaa.No nin onkin kyllä!
Uimahypyn jokin tahtoi tehdä ja tekikin ja kukaan ei hänelle taputtanut,surkeuksien surkeus!
Vesi oli kyllä viileää,että ettei tahtonut ollenkaan edes kahlata vaikka Marjo jäädyttelikin jalkojaan vedessä huvikseen.


Kävimme kääntymässä paikallisessa baarissa myöskin , joka oli kovinkin tyhjä.Se huvitti lähinnä siksi ,että ihmiset ovat sitenkin ehkä miettineet kaksi kertaa missä viettävät juhannustaan.Sää oli siltikin kaunis ja auringoinen vaikka viileäksi muuttuikin iltaa kohti enemmän.Ihmisjääpuikko olo taisi hiukan olla ,muttei se mitään hyvässä seurassa ihan mukavasti.Mietin jo , että voi mennäkin kivaksi säätämiseksi dösien vuoksi , mutta Riikan kyydillä kätevästi pääsikin liikkumaan samaa matkaa(:

Puistossa oli mainiota istua,sillä huomasi kuinka kaupungi voikaan autiomaisen aaveiseksi muutua.Jos sen voi kokea vain pari kertaa vuodessa ja kesäisin oikeastaan vain juhannuksena,niin mikä ettei.Se on hienoa kokea kivassa seurassa ja säässä.Huvittelua kyllä oli kovinkin.Mehukestiset.

Kuviakin tuli niistä otettua ja ehkä niitä voisin heitellä tänne blogiseen kin vähän myöhemmin.


moi.